Preaload Image

ЗЛАТНОМ Давору од ЗЛАТНИХ ученика Дома

   Данас је наш Дом имао изузетну част да угости олимпијског и светског шампиона, званично најбољег рвача Србије свих времена, господина Давора Штефанека – председника Спортског Савеза Србије. Због епидемиолошких мера, са нашим гостом су разговарали председник ученичког парламента и ђаци спортисти који бораве у Дому. Цењени гост је присутне упознао са својим животним путем и препрекама које је савлађивао како би постао шампион. Присутни су сазнали како изгледа живот једног врхунског спортисте, какав је осећај када се на најсјајнијем постољу слуша државна химна и како изгледа пут до олимпијског и светског злата. Такође, сазнали смо чиме се бави Спортски Савез Србије као и о значају истог за спорт и младе у нашој земљи.

   Након тога, председница ученичког парламента је у име ђака и руководства Дома уручила поклон монографију Дома урађену поводом 60 година од оснивања установе, са посебном посветом господину Штефанеку. Посвета је гласила: „Златном Давору од златних ученика Дома“. Затим је господин Штефанек ставио аутограм на свој портрет, који је настао на ликовној колонији коју је Дом организовао у току летњег распуста ове године. Портрет је дело сликарке Милице Стојковић. По завршетку официјалног дела уследила су питања присутних на које је поштовани гост веома радо давао одговоре.    

 

   И овим путем срдачно се захваљујемо господину Штефанеку и његовим сарадницима на издвојеном времену и великој части коју нам је указао својом посетом.